Skoči na glavno vsebino

Zimska šola v naravi za 6. razrede je bila od 4. 2. do 7. 2. 2019 v Kranjski Gori. Tabora se je udeležilo 55 učencev, 14 učencev se ga ni udeležilo.

Na taboru so učence spremljali razredniki 6-ih razredov: Aleš Bašar, Tomaž Ahčin, Bernarda Debeljak ter učitelji smučanja: Matej Fojkar, Helena Rogelj, Monika Kos, Matjaž Pavlič, Jana Križaj Nunar.

Učenci so vsak dan smučali od 9. do 13 ure, v popoldanskem času pa so čas preživljali v bližnji okolici: pohod v Krnico, pohod do Ruske kapelice, pohod do jezera Jasna in dričanje po ledu.

V večernih urah so razredniki opravili razredne ure, imeli pouk LUM, dnevno pisali vtise o šoli v naravi, igrali družabne igre ter se pripravljali na določene zabavne izzive. Določeni izdelki so se pripravili za razstavo v šoli. Zadnji večer so učitelji po podelitvi priznanja pripravili ples.

Učenci so krepili svojo vzdržljivost pri učenju smučanja, socialne veščine, delo v skupini, strpnost, sodelovanje in medsebojno pomoč

Vreme je bilo čudovito vse dni, tako da so se učenci zadnji dan pomerili tudi v veleslalomu. Dobre razmere na smučišču in dobro razpoloženje med učenci pove tudi podatek, da nam ni zbolel noben učenec in zato odšel domov in da se ni nihče poškodoval.

55 učencev se je zadovoljnih vrnilo v četrtek, 7. 2. 2019, okoli 16. 30 ure pred OŠ Orehek v Kranju.

Jana Križaj Nunar 

Dostopnost