Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 5. maja 2022, je ob 18. uri na OŠ Orehek Kranj potekala javna prireditev Slovenija čudežna. S pestrim kulturnim programom so učitelji in učenci OŠ Orehek Kranj počastili 30. obletnico Republike Slovenije.

Poseben gost večera je bil gospod Marko Pogačnik svetovno znani kipar in avtor slovenskega grba ter knjige Slovenija čudežna. Zelo zanimiv pogovor z njim je vodil učitelj Marjan Bovha, idejni vodja prireditve.

Čarobni večer je bil prepleten z glasbo, igranjem, petjem, poezijo in plesom. Pri tem so sodelovali: Simona Ostović, Matej Ostović, Miha Zore, Janja Jošt, Ernestina Jošt, Katja Eržen Bratina, Darja Kovačič, Jana Križaj Nunar, Lidija Stenovec, Alenka Pristov, Saša Jenko, Jasmina Cvek, Mateja Kalajžič, Mateja Hafner, Anja Šmid Pustoslemšek, Tjaša Debeljak, Nina Berčič Oman, Ingrid Škofic, Marjeta Vene, Polona Eržen, Simona Merljak, Marjan Bovha ter učenca Bor Nograšek in Pia Jazbec.

To je bil čaroben večer, ki nam bo še dolgo ostal v prelepem spominu. Zahvala gre prav vsem nastopajočim in ostalim učiteljem in učencem, ki so kakorkoli pomagali na prireditvi.

Čudežni ljudje, čudežna Slovenija. Naš gost, gospod Marko Pogačnik, je Sloveniji zaželel, da se ne bi izgubila sama v sebi in da bi bila ozdravljena. Verjamemo, da bo temu tako.

Marjan Bovha in Mateja Kalajžič

Dostopnost