Skoči na glavno vsebino

USPEH MUZIKALA SVET JE TVOJ – NASTOPAJOČI SO UJELI SVOJE SANJE

Z veseljem in ponosom sporočamo, da je muzikal Svet je tvoj, ki je bil premierno uprizorjen 7. junija 2016, doživel velik uspeh. Muzikal, ki je nastal pod mentorstvom Janje Jošt, Simone Merljak in Alje Camara in ga je izvedel šolski mladinski pevski zbor, si je v dvanajstih predstavah ogledalo okoli 5000 navdušenih obiskovalcev.

Zgodbo so postavili na temelje 14 slovenskih popevk (Svet je tvoj, Lahko ti podarim samo ljubezen, Poletje v školjki, Mlade oči, Ti moja rožica, Življenje je vrtiljak …),  ki so jih za zborovsko petje priredili slovenski skladatelji. Na odru pa so jih v živo spremljali kitaristka Ana Gorjanc, tolkalist Gašper Dobrovoljc in pianistka Mateja Grašič. Popevke je izbrala učiteljica glasbe,  Janja Jošt, ki je poskrbela za dovršeno prepevanje. Besedilo je napisala učiteljica slovenščine, Simona Merljak, in vanj vpletla probleme mladih, ljubezen, medgeneracijsko sožitje, zabavne pripetljaje s šolskih hodnikov in ga tudi režirala. Zgodbo so pevci na odru tudi prepričljivo odplesali, za koreografijo pa je poskrbela Alja Camara, ki vodi svojo plesno šolo Zapleši z Aljo.

Druženje na vajah, odru in aplavzi občinstva nam bodo za vedno ostali v spominu.

mentorice in sodelujoči

Vsestransko nadarjeni učenci, ki pa so morali trdo delati nekaj mesecev, da jih je navdušeno občinstvo (tudi sošolci in vrstniki) nagradilo s stoječimi ovacijami. Kakšna lepa življenjska popotnica je to, saj vsako takšno izvenšolsko ustvarjanje pusti trajne sledove v mladostnikovem osebnostnem razvoju in v socialnem življenju.
Slavko Dežek, nekdanji svetovalec Zavoda za šolstvo

Scenarij je napisan humorno, dotika se tem, ki so mladim blizu in se z njimi lahko poistovetimo. V zgodbi se prepletajo ljubezen, doba pubertete, težave najstnikov in odnosi med njimi. V zgodbo je vključenih 14 priredb slovenskih popevk, ki so jih peli tako solisti kot mladinski pevski zbor, med njimi so znani naslovi: Letim, Življenje je vrtiljak in nenazadnje tudi naslovna pesem Svet je tvoj. Glede na uspeh, ki ga je muzikal doživel, bo verjetno ponovitev še kar nekaj in če si ga še niste ogledali, bodo zagotovo še priložnosti.
Jan Krajnik, dijak Gimnazije Kranj

Skoraj nimam besed s katerim bi opisala navdušenje in občudovanje vašega muzikala, ki je pripeljal otroke do tako vrhunske izvedbe. Enako navdušenje je bilo med otroki in učiteljicami na avtobusu.
Tanja Leben, učiteljica glasbe na OŠ Gorje

Pričakoval sem prijetno ustvarjalnost otrok, iz minute v minuto pa sem bil bolj navdušen nad originalnostjo, iskrivostjo, dodelanostjo in talenti, ki sem jih videl na odru. Lahko ste zelo ponosni, pa ne samo na talente otrok, ampak predvsem na ustvarjalnost mentoric. Skratka, resnično sem užival v predstavi!
Marjan Bunič, igralec v muzikalih  Mamma mia, Cvetje v jeseni, Vernika Deseniška …

Premišljeno učinkovit nabor pesmi iz bogate zakladnice slovenskih popevk je že sam po sebi pričaral nostalgično vzdušje, resnično dobra izvedba pa je užitek občinstva le še stopnjevala. Šolski muzikal Svet je tvoj je vsekakor izjemen dosežek. Mladi osnovnošolci in njihove mentorice (navsezadnje pa tudi vodstvo šole in lokalno okolje za posluh in pomoč pri organizaciji!) si za svoje predano delo vsi po vrsti zaslužijo iskreno pohvalo in globok poklon.
Gašper Jarni, igralec

 

SODELJUJOČI

 

 

 

Dostopnost