Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. 11. 2017, smo za vse učence od 1. do 9. razreda imeli dan dejavnosti »Poskrbimo za svoje zdravje in tradicionalni slovenski zajtrk«. Učenci so dan pričeli z zajtrkom, ki so si ga pripravili sami ob pomoči učiteljev. Za maslo, med, mleko in kruh iz krušne peči so poskrbeli lokalni pridelovalci hrane. Za pripravo živil so poskrbele naše marljive kuharice in njihove pomočnice.

Sledile so delavnice o zdravem načinu življenja, ki so jih vodile študentke medicine.

Malico so si učenci pripravili sami iz osmih vrst zelenjave, skute, sira in domačega kruha. Učenci so uživali v pripravi izvirnih namazov, zelenjavnih nabodal in obloženih kruhkov. Sprehod skozi razrede je bila prava paša za oči. Utrinke iz razredov si oglejte na priloženih slikah.

Zdravje ni odvisno samo od hrane ampak tudi od vsakodnevne rekreacije. Razmišljali so o pravilni prehrani mladostnika, odraslega človeka, športnika in pomenu rekreacije za človeka. Spoznali so različne vaje, ki jih lahko izvajajo v šoli, doma in krepijo zdravje.

Potekala je tudi delavnica starodavne kitajske borilne veščine taijiquan-a za učence od 6. do 9. razreda. Veščino, ki je danes namenjena predvsem sproščanju, je učencem predstavil kitajski učitelj Zhang Shen, ki v tem šolskem letu sodeluje pri urah kitajščine v okviru izbirnega predmeta in interesne dejavnosti. Učenci so izvedeli nekaj o omenjeni veščini, si ogledali koreografijo, ki jo je prikazal učitelj, nato pa se tudi sami preizkusili v osnovnih gibih.

Učenci in učitelji so bili z dnevom zadovoljni.

 

Bernarda Debeljak 

Dostopnost