Skoči na glavno vsebino

V petek, 7. 6. 2024, smo dočakali letošnjo noč v knjižnici. Vstopnico na to težko pričakovano prireditev dobijo le učenci, ki do Prešernovega rojstnega dne preberejo vse knjige za bralno značko. In če smo glede števila skeptični, se pošteno motimo. V letošnjem letu je kar preko 150 učencev opravilo bralno značko do 3. decembra, vstopnico pa je izkoristilo skoraj 120 upravičencev.

V popoldanskih urah so se mlajši učenci najprej igrali stare igre (a je kaj trden most, gnilo jajce, kralj in kraljica, mačke in miši …), starejši pa so okoli šole lovili zaklad. Igre je zaključilo sladkanje s sladoledom, sledila je priprava postelj. Zaradi velikega števila sodelujočih, je prenočevanje preraslo okvire knjižnice, tako da so tam prespali le učenci od 6. razreda dalje, mlajši pa v razredih in veliki telovadnici.

Po zasluženi večerji so starejši učenci brali mlajšim pravljice. V veliki telovadnici je mlajše pred spanjem čakala risanka, starejši pa so si v razredu in knjižnici privoščili filmski maraton do jutranjih ur. V sobotno jutro so zamežikale utrujene in neprespane očke, a vendar vesele zaradi enkratnega doživetja. Pred zajtrkom so pospravili ležišča, po zajtrku pa si pred odhodom domov privoščili še nekaj proste igre na šolskem igrišču.  

Andreja Urbanec

Dostopnost