Skoči na glavno vsebino

KD Josipine Turnograjske je razpisalo literarni natečaj za mlade »Po sledeh Josipine Turnograjske – natečaj za najboljše ljubezensko pismo, in sicer za osnovnošolce in srednješolce.
Natečaj je potekal od 16. 8. do 16. 10. 2015. Po koncu natečaja (16. 10. 2015) je društvo povabilo k preučitvi zbranega gradiva tri člane strokovne komisije: publicistko, prevajalko, preučevalko življenja in del Alme Maksimiljane Karlin, slovenistko in germanistko Jernejo Jezernik, radijsko voditeljico in učiteljico retorike Sašo Pivk Avsec ter literarno zgodovinarko, učiteljico slovenščine, pisateljico ddr. Miro Delavec Touhami.
Natečaja se je udeležilo 356 pisem s celotne Slovenije (tudi zamejstva), in sicer je sodelovalo v kategoriji osnovna šola 277 pisem, v kategoriji srednja šola pa 79 pisem.
Tudi naša šola se je udeležila natečaja, in sicer smo sodelovali s petimi pismi. Pismo so napisali: Nika Kalan, Tina Urh, Leja Brenkuš Porenta pod mentorstvom Nataše Jezeršek Triler in Jera Kržišnik ter Luka Požek pod mentorstvom Martine Kokelj.
Vse učenke so dobile priznanje za sodelovanje, Luka Požek pa je izmed vseh (277) prispelih pisem osvojil 9. mesto. Bil je povabljen na zaključno prireditev, ki je bila v petek, 6. 11. 2015, v Preddvoru. Dobil je priznanje za izredno izvirnost in jezikovno dovršenost poslanega besedila na natečaju in se po prireditvi udeležil skupinskega spominskega fotografiranja.

Mentorici Martina Kokelj in Nataša Jezeršek Triler

Dostopnost