Skoči na glavno vsebino

V okviru programa Ekošola bomo v šolskem letu 2022/23 izvajali naslednje projektne aktivnosti:

VODA – NAŠE BOGASTVO

Vsebina aktivnosti: Učenci se seznanjajo s pomenom pitne in čiste vode za vsa živa bitja, z onesnaževanjem vode in čiščenjem le-te, s pomanjkanjem pitne vode, z ohranjanjem čiste vode, z varčevanjem pitne in čiste vode, z uporabo deževnice …

ŠOLSKA VRTILNICA

Vsebina aktivnosti: Spodbujanje učencev k lastni pridelavi zelenjave doma na vrtu ali v lončkih. Učenci bodo skrbeli za šolski vrt (s sajenjem, zalivanjem, prekopavanjem, pletjem plevela …).

HRANA NI ZA TJAVENDAN

Vsebina aktivnosti: Učenci bodo pripravljali hrano, se učili pravilnega shranjevanja hrane, se navajali na premišljene nakupe, ustvarjali nove jedi iz hrane, ki je ostala.

EKOBRANJE ZA EKOŽIVLJENJE

Vsebina aktivnosti: Učence spodbujamo k branju literature z ekološko vsebino. Organizirali bomo srečanje za učence, njihove starše, na katerega bomo povabili gosta, ki je povezan z ekologijo. Učenci sošolcem predstavljajo vsebino prebranih knjig in jih navdušujejo za “ekološko” branje. Izvedba natečaja za eko bralno maskoto. Učenci bodo sestavljali uganke in križanke povezane z eko vsebino.

LEAF – ZNANJE O GOZDOVIH (gozdni cikel)

Vsebina aktivnosti: Učenci se gibajo in učijo v gozdu, pri tem so ustvarjalni, iznajdljivi in pazijo na urejenost okolja. Učenci prepoznavajo različna drevesa in pomen gozda za ljudi in živali. Učijo se skrbnega odnosa do ohranjanja čistih gozdov.

Mateja Hafner

 

Dostopnost