Skoči na glavno vsebino

 

Brezžično izobraževalno omrežje Eduroam

Osnovna šola Orehek Kranj omogoča brezplačni dostop do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Omrežje je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes.html).

Storitev Eduroam omogoča  učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega omrežja na šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam v Sloveniji http://www.eduroam.si in tujini http://www.eduroam.org. Omrežje je zasnovano tako, da lahko zaposleni ali učenci dostopajo do omrežja Eduroam z istim uporabniškim imenom in geslom kot v »domačem« omrežju. Uporabniku je zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

 

Navodila za namestitev

Android: iz trgovine Play namestite aplikacijo geteduroam https://play.google.com/store/apps/details?id=app.eduroam.geteduroam

Aplikaciji dovolite vsa dovoljenja in se vpišite s šolskim AAI računom (enaka prijava kot za vstop v šolsko E-učilnico).

Nameščanje na prenosnik:

Nameščevalnik si lahko prenesete s spletni strani http://www.eduroam.si, kjer v iskalniku najdete nameščevalnik za Osnovno šolo Orehek Kranj, ali na spletni strani https://cat.eduroam.org/, kjer izberete gumb »Click here to download your eduroam® installer«, nato najprej izberite šolo: Osnovna šola Orehek Kranj, potem pa še operacijski sistem naprave s katero se želite povezati v omrežje.

 

Spletna stran vam predlaga nameščevalnik za napravo s katero obiskujete to spletno mesto.

 

 

 

 

https://play.google.com/store/apps/details?id=app.eduroam.geteduroam&hl=sl&gl=US

Podrobna navodila za namestitev najdete na naslovu http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo.html.

Za brezžični dostop služi AAI prijava.

 

 

 

 

 

 

 

https://drive.google.com/drive/folders/1GX3DD6KLok61w-AePgsI6U3OSCawz75f?usp=sharing

 

 

Dostopnost