Skoči na glavno vsebino

V soboto, 3. 2., in v nedeljo, 4. 2., je v Ljubljani na mednarodni šoli Danile Kumar  ter v Cankarjevem domu potekalo državno tekmovanje World Scholar’s Cup. Tekmovanje poteka v angleščini, učenci pa tekmujejo v ekipah (3 učenci). Njihovi rezultati so individualni kot tudi skupinski.

Tema letošnjega tekmovanje je bila »Entangled World.« Učenci so se poglobili v teme: Human Relationships (Special Area), History of Diplomacy (History), Braving the Distance (Art & Music), The Science of Memory (Science), Black Markets (Social Studies) in Voices of the Inseparable (Literature). Na tekmovanju se učenci poskusijo v več displinah: pisanje, debatništvo, Scholar’s Challenge (120 vprašanj v 60 minutah), ter Scholar’s Bowl (kviz v troje).

Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo več kot 540 učencev in dijakov (oz. 180 ekip)  iz Slovenije, Avstrije in Srbije iz javnih in zasebnih mednarodnih šol. Učenci tekmujejo v kategoriji Junior (10-14 let), ter Senior (15-18 let).

V Junior kategoriji so letos tekmovali trije učenci iz 7. r: Val Korenjak, Živa Zevnik in Ana Rekar. V kategoriji Senior pa so tekmovale devetošolke, že stare znanke tekmovanja, ki so bile lani tudi na svetovnem tekmovanju v Vietnamu, in sicer: Anara Nemanič, Brina Nemanič in Neža Kovačič;  ter Brina Erznožnik, Eva Bitežnik in Katja Porenta.

Tudi letos so učenci dosegli nekaj zavidljivih rezultatov tako na individualnem kakor tudi skupinskem področju, naj jih nekaj izpostavim:

Anara Nemanič: 1. mesto literatura, 3. mesto zgodovina, 3. mesto Challenge All Subjects, znanost – zlata medalja:

Brina Nemanič.: 2. mesto umetnost, 5. mesto literatura, 4. mesto Challenge All Subjects, zgodovina ,  znanost – srebrna medalja;

Živa Zevnik: Social studies – zlata, pisanje – srebrna

Brina Erznožnik.: 5. mesto zgodovina , Social studies – zlata, , Challenge All Subjects- zlata

Eva Bitežnik: literatura – srebrna, znanost – srebrna, Challenge All Subjects- srebrna

Katja Porenta: Special area- zlata, debatništvo- srebrna

Val Korenjak: debatništvo – srebrna, pisanje – zlata, Champion Scholar – srebrna

Neža Kovačič: debatništvo – srebrna

Val, Ana in Živa so se uvrstili med »Top Debate Teams« in »Top Writing Teams.

Brina Erznožnik., Katja Porenta in Eva Bitežnik so se uvrstile med »Top Debate Teams«.

Brina in Anara Nemanič ter Neža Kovačič pa so skupinsko dosegle 1. Mesto na Scholar’s Challenge.

Vsem učencem iskreno čestitam za odlične rezultate in trdo delo, ki je bilo vloženo v to tekmovanje. Vse tri ekipe so se tudi letos uvrstile na svetovno tekmovanje.

Mentorica Mojca Štraus Zulu

Dostopnost