Skoči na glavno vsebino

V letnem gledališču Khislstein se je v četrtek, 17. 5. 2018, zbralo več kot 550 osnovnošolcev in več kot 50 učiteljev francoščine iz vse Slovenije, ki jih povezuje ljubezen do francoskega jezika in kulture.

Na festivalu, ki ga pripravlja OŠ Orehek Kranj v sodelovanju z Društvom učiteljev francoščine in ob podpori Mestne občine Kranj, Zavoda za turizem in kulturo Kranj, Zavoda RS za šolstvo, Francoskega inštituta v Sloveniji, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, so se učenci z glasbo, poezijo in recitacijo ter gledališkimi točkami predstavili v znanju francoskega jezika in poznavanju francoske kulture.

V dopoldanskem  času je bil celodnevni program obogaten z vodenim ogledom mesta, ki so ga odlično pripravili učenci OŠ Orehek pod mentorstvom učiteljice Irene Hočevar, in pokušino francoskih jedi. Popoldne so sledili nastopi učencev.

Letos smo imeli to čast, da nas je poleg francoske veleposlanice v Sloveniji, ga. Marion Paradas, obiskal tudi predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Katja Eržen Bratina 

Dostopnost